Valkoiset hiekkarannat <3

Rakastan hiekkarantoja ja valkoista hiekkaa. Voisin viettää lomani tuijotellen pelkästään turkoosia merta ja laskevaa aurinkoa.

10400116_63236803403_1585230_nEnsimmäinen kosketukseni Aasian rantamaisemiin tapahtui maaliskuussa 2009. Kohteena oli Koh Samet, joka silloin vaikutti rauhalliselta pieneltä saarelta, jossa viihtyivät enimmäkseen häämatkalaiset ja pariskunnat. Kuitenkin tyttötriomme sai hyvät illanvietot aikaan ja päivät kuluivat rannalla maatessa.

Thaimaa ei nykyisin ole toiveena tai matkakohteiden kärkipaikoilla vaan luulen, että minun unelmarannat löytyvät esimerkiksi Filippiineiltä tai Indonesiasta.

Viime vuoden maaliskuussa 2016 Aasian reissumme suuntautui Malesiaan ja siellä ensisijaiseksi kohteeksi valikoitui Pulau Perhentian. Tästä saaresta olin kuullut suosituksia ja ajankohtakin oli suotuisa sään näkökulmasta. Koko saari on melkein kiinni off-seasonin ajan (marraskuu-helmikuu) jolloin pahimmat monsuunisateet ovat Malesian itärannikolla.

Ja miten ihana paikka olikaan Pulau Perhentian. Valitsimme kahdesta saaresta Pulau Perhentian Kecilin, joka oli pieni ja rento saari. Majapaikkamme sijaitsi rannalla, josta pystyi iltaisin ihailemaan auringonlaskuja. Koska mukanani oli myös paras ystäväni, joka hamuilee auringonoton maailmanennätystä, vietimme päivät auringossa.

Reissun loppuvaiheella siirryimme Pulau Redangille, joka oli ehkä pienoinen pettymys. Saaren elämä oli enemmän lomakeskuksien ympäröimää ja tämän huomasi heti myös matkailijoiden määrässä. Ryhmät valtasivat rannat heti aamusta. Toinen harmitus oli snorklaus. Retkellä meidät vietiin yhteen paikkaan veneellä ja toinen kohde oli aivan rannassa, jossa kelluimme uimataidottomien turistijoukkojen seassa. Ja tämähän on myös jättänyt jälkensä vedenalaiseen elämään.

Tämä ihanuus löytyi kuitenkin – täysin autio ranta. Lähdimme kävelyretkelle sademetsän läpi ja päädyimme tällä ihanalle rannalle, jossa ei ollut muita.

Gili Air & Gili Trawangan

Ensimmäisen kerran vierailin Gilin saarilla 2011 ja kohteena oli silloin rauhallisempi Gili Air. Majoituimme Villa Kampung Gili Airin ihanassa bungalowissa. Silloin paikassa oli ainoastaan 2 mökkiä ja paikkaa piti ystävällinen Dean.

205121_10150129881238404_3361176_n 206507_10150129877263404_3817941_n

Kun vierailimme uudelleen Gilin saarilla vuonna 2013, teimme pikavisiitin myös Gili Airille. Tällä reissulla Kalamies vei Deanille laukun jonka hän olisi edellisellä kerralla halunnut ostaa 🙂

Viimeisin hiekkaranta löytyy Kuuban lämmöstä, jossa kävimme keväällä 2017.

 

Missä on mielestäsi parhaat hiekkarannat? Onko tiedossasi piilossa olevia 💎💎💎?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: