Minne seuraavaksi?

Olen tällä hetkellä hyvin oudossa tilanteessa eikä tulevaa reissua tai edes varsinaisia matkasuunnitelmia ole olemassa. Tilanne on usein se, että seuraava matka on jo tiedossa edellisen reissun päätteeksi – tuleva matka on ollut jo kytemässä ajatuksissa ja lennot varataan hetken mielijohteesta.

**Edit** Blogin julkaisun (15.3.) tilanne muuttui yllättäen. 20.3.2018 klo 18.32 WhatsAppissa viesti; minne mennään pääsiäisenä, klo 21.45 lennot varattu Berliiniin. Nopeat ratkaisut ovat näyttäviä **Edit**

Nyt kuitenkaan ei tarkkaa suunnitelmaa ole olemassa, mutta jonkunlaisia haaveita kyllä. Katsoin Netflixistä elokuvan ”Expedition Happiness” ja tässä dokumentaarisessa leffassa pariskunta oli muuttanut vanhan koulubussin matkailuun ja asumiseen soveltuvaksi ajoneuvoksi. Lyhyet koosteet dokumentista oli näytettävä kalamiehelle kun pariskunnan vierailemissa kohteissa oli kalapaikoiksi sopivia jokia sekä järviä turkoosilla sävyllä. Ihan niin paljoa en innostunut, että suunnittelisin vanhan koulubussin hankintaa.

Banffin luonnonpuisto

Kyseisen dokumentin innoittamana haluaisin matkata Kanadaan. Vuokrata asuntoauton. Ajella ympäriinsä ja suunnata ainankin Banffin luonnonpuistoon.  Puisto tarjoaisi paljon upeita maisemia ihailtavaksi kuten Moraine Laken sekä Valley of the Ten Peaks. Tarjolla olisi laskumahdollisuuksia aina marraskuusta toukokuuhun asti, pyöräilyä, vaeltamista, kalastusta ja ihan vaan upean luonnon ihailua ja kuvaamista.

Euroopan Road Tripin 2010 jälkeen olen ollut pari reissua autoillen (kuten Golf-reissulla Puola/Latvia/Liettua akselilla ja Lofooteilla), mutta nyt voisi olla sopiva hetki automatkailulle. Kanada on matkakohteena vilahdellut puheissamme aiemminkin. Haaveita hieman himmentää suhteellisen kalliit lennot Kanadaan sekä matkailuauton vuokra.

highway-2497900_1920
Banffin luonnonpuisto; Haluaisin tämänkin blogitekstini kuvittaa aidoilla matkakuvilla, mutta kuvitusta tarjoaa Pixabay

 

Kroatia ja Montenegro

Olen käynyt pari kertaa Kroatiassa. Ensimmäisen kerran automatkalla ja silloin yllätyin positiivisesti – en tiedä johtuiko tämä meren läheisyydessä olevasta toimivasta leirintäalueesta ja telttapaikasta, josta uimaan pääsi vain muutamalla askeleella. Viihdyimme silloin Kroatian Krk-saarella 3 päivää suunnitellun kahden sijaan eikä sieltä olisi malttanut millään lähteä pois.

Edellisen kerran kävin Kroatiassa ystäväni kanssa kesällä 2016. Lensimme Dubrovnikiin ja parin päivän jälkeen vuokrasimme auton ja suuntasimme Montenegroon. Montenegro oli aivan ihana ja sitä voi suositella matkakohteeksi. Erityisesti autoillen näki hyvin maisemia ja pääsi kätevästi liikkumaan paikasta toiseen. Yövyimme Kotorissa sekä pyörähdimme päivän reissulla Budvassa. Säät myös suosivat tällä reissulla, muutamaa sadekuuroa lukuunottamatta.

Ensimmäisellä reissulla majoituimme leirintäalueella telttaillen ja jälkimmäisen reissun majoituksia varailimme paikan päällä netin kautta. Tämä oli hieman työläämpi vaihtoehto, varsinkin kun majapaikat olivat usein huoneistoja paikallisilta eivätkä hotelleja, jonne voi astua sisään kun saapuu perille.

View this post on Instagram

Sveti Stefan, Montenegro

A post shared by Sanna Virtanen (@sanzkii) on

View this post on Instagram

Montenegrolle vahva suositus 🌞🌞👍

A post shared by Sanna Virtanen (@sanzkii) on

View this post on Instagram

Viimeisen illan auringonlasku 🌅

A post shared by Sanna Virtanen (@sanzkii) on

Lämpöä vai lunta?

Edelliset matkahaaveeni ovat enemmän kesäloman aikana toteutettavia reissuja, mutta myös talvella on kova kaipuu lämpimään…Philippiinit, Malediivit..Malesia…. se lämpö ja ne rannat. Tänä talvena en päässyt reissaamaan Aasian lämpöön. Philippiinit on ollut kohde, joka on vaihtoehtoisena matkakohteena, mutta näissä valinnoissa on ratkaissut loman pituus ja lentojen pituus. Seuraavan kerran kun irtoaa vähän pidempi pätkä lomaa talven keskelle, olen melko varmasti suuntaamassa Philippiineille.

Vaakakupin toisessa päässä on täydellinen talvi – kerran Alpeilla vierailleena haluaisin sinne uudelleen. Korkeanpaikankammoisen unelmavalinta. Muutaman laskupäivän jälkeen korkeuseroihin tottui, mutta silti haluaisin väkisin laittaa itseni tilanteeseen ja paikkoihin, jotka saavat aikaan pyörrytyksen ja pienen paniikin. Tälle talvelle jo haaveilin Alppireissun uusinnasta, mutta se sai vielä odottaa.

View this post on Instagram

Kivat maisemat #zellamsee

A post shared by Sanna Virtanen (@sanzkii) on

View this post on Instagram

Viimeinen laskupäivä takana. Buu. 🏂

A post shared by Sanna Virtanen (@sanzkii) on

Tässä vaiheessa on vain todettava, että unelmia pitää olla. Seuraavaksi matkaan ensin Kajaaniin ja olihan minulla vielä tälle keväälle viikonloppureissu Sallaan. Ehkä näillä pärjää hetken aikaa. Mistä reissusta sinä haaveilet?

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: